eDriver

Uit het dagelijkse leven van een Elektro-head

Afgedankte batterijen krijgen een tweede leven.

Een reactie plaatsen

Op het eiland Yume-shima, wat voor Osaka ligt, wordt een opslagsysteem voor zonne-energie gebouwd. De Japanse multinational Sumitomo ontwikkelde de faciliteit.
Het systeem hergebruikt afgedankte batterijen van elektrische voertuigen voor de opslag van zonne-energie. Het is het eerste ter wereld met een dergelijke omvang. Het commerciële opslagsysteem zal eind februari in werking treden.

Het systeem zal de komende drie jaar de energieopbrengst van het nabijgelegen Hikari-no-mori zonnepark meten en opslaan. Het doel is om de fluctuatie van de opgewekte energie afkomstig van het zonnepark geleidelijk uit te balanceren.

Daarbij slaat ontwikkelaar Sumitomo twee vliegen in één klap. Door het effectieve hergebruik van afgedankte batterijen lost het bedrijf ook een milieuprobleem op. Er is nog geen afdoende oplossing voor de verwerking van – doorgaans giftige – batterijen uit elektrische voertuigen aan het einde van hun levenscyclus.
Om dit probleem te adresseren zette Sumitomo in 2010 een joint venture op met Nissan genaamd ‘4R Energy Corporation’. De gebruikte EV-batterijen ondergaan een grondige inspectie bij 4R. Eventueel wordt er klein onderhoud gepleegd om zo de veiligheid en prestatie van de batterij te waarborgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s